ODRŽAN FESTIVAL RUKOMETA

15.05.2017. g.

ODRŽAN FESTIVAL RUKOMETA

U proteklih nekoliko vikenda a sada od ponedjeljka 08.05. Umag je središte rukometa i rukometnih događanja.

Festival rukometa, projekt kakvim se može malo tko pohvaliti u regiji. Projekt koji na jednom mjestu okuplja sve što je rukometno kako iz lijepe naše tako i iz okruženja. Do sada kroz rukometna događanja a vezano za redovne trenerske seminare koje je duži niz godina a sada je četrdeset i prvi po redu organizirala Udruga rukometnih trenera ( ** UTHRS) zaživjelo je i ovaj projekt festivala. Festival u posljednjih nekoliko godina pored trenerskog seminara okuplja i suce i nadzornike rukometa ( ** UHRS) koji u sklopu seminara održavaju edukacije. Pored toga na festivalu rukometa odigravaju se i Završnice prvenstva  **   kadetkinja  **   kadeta kao i završnica seniorskog KUP-a za **  žene i ** muške.

Na ovogodišnjem festivalu rukometa odigrane su šezdeset i četiri utakmice završnice i osam utakmica KUP-a koje su uspješno odsudili i nadzirali članovi UHRS.

Isto tako na trenerskom seminaru održano je deset predavanja od renomiranih predavača kao što su:

1. Željko Tomac, trener Norveške muške reprezentacije koja je osvojila 2. mjesto na SP 2017. u Francuskoj, dugogodišnji šef struke u Norveškom rukometnom savezu.
2. Aleksandar Ascinte, međunarodno priznat i cijenjen predavač-lektor EHF i IHF, doktor rukometa iz Rumunjske.
3. Mario Kelentrić, trener vratara u PPD Zagreb, kao igrač osvojio je 1. mjesto na SP 2003. u Portugalu te dva zlata na Mediteranskim igrama.
4. Vladimir Canjuga, kao izbornik : 2004. 2. mjesto na EP kadeta u Srbiji, 2005. Qatar SP kadeta 3. mjesto, 2009. SP Tunis svjetski prvak sa kadetima Hrvatske, 2012. plasman ženske rukometne reprezentacije na OI u Londonu,
5. Tomislav Mišo Veraja, dugogodišnji trener i šef škole rukometa u RK Metkoviću, 1999., 2000., i 2001., 2002. kadetski prvak Hrvatske, sudjelovao u stvaranju i razvoju slijedećih igrača: Ivan Ćupić, Mate Šunjić, Ivica Obrvan, Vladimir Jelčić itd.
6. Josip Posavec, predsjednik Udruge sudaca, lektor EHF i IHF, bivši međunarodni sudac, delegat EHF i IHF te u 1.HRL

 **    POGLEDAJ FOTO                **  KUP

 
Autor: Hrvatski rukometni portal
Članak je pregladan 2814 puta.

Komentirajte ovaj članak