IN MEMORIAM ZDRAVKO SLAKOPER SLAKI

28.06.2017. g.

IN MEMORIAM ZDRAVKO SLAKOPER SLAKI

Rukometaši, sportaši, navijači RK Moslavina, prijatelji i građani Kutine danas su se na komemoraciji oprostili od Zdravka SLAKOPERA - SLAKIA, igrača i trenera RK Moslavina - Kutina, velikog sportaša i velikog čovjeka.

Nakon osamostaljenja Hrvatske 1990.-ih godina RK Moslavina ostvarila je najveće najveće sportske uspjehe. Trener prve ekipe Zdravko Slakoper vodio je RK Moslavina u Prvoj Hrvatskoj rukometnoj ligi, klub je igrao u finalu Hrvatskog kupa te je igrao i u europskom kupu. Od trenera, učitelja i prijatelja iz te generacije oprostio se tadašnji kapetan RK Moslavina Renato Habek. „Slaki, rasli smo s tobom. Gadili kuće, ženili se, postajali očevi, ljudi koje si ti formirao, gradio i odgajao. I ove generacije iza nas, tvoju djecu, koja su sada tužna, sama i čekaju zadnji trening. Teško je. Tuga, ali radi Slakia i ponos. Slaki, sada si gore, a mi ovdje nastavljamo tvoj rukometni put, jer kako je Dragec napisao: Uz vas plavih sedam, svi smo kao jedan, i mi sa tribina, ali nebeskih visina svi smo Moslavina!“

Zdravko Slakoper Slaki bio je veliki igrač, veliki rukometaš i sportaš, trener i učitelj, prijatelj, veliki čovjek. U ime RK Moslavina od Slakia se oprostio tajnik i direktor kluba Boris Gutrung. „Uzor. Ljudina. Legenda. Da je ovdje znate li što bi prvo reko. „Boro, koliko će to trajati? Znaš da mi trening počinje za par minuta.“ Treneru moj, ispraćamo te uz ove stihove:
Zaustavite satove, isključite telefon.
Utišajte glasovir, uz prigušenog bubnja zvon,
Golubovi neka nose mašne žalobne
Prometnici neka stave rukavice crne
Bio je moj Sjever, i moj Jug, moj Istok i Zapad
Moj radni tjedan i nedjeljni odmor.
Zvijezde više ja ne želim, ugasite ih sve
Zamračite mjesec, zasjenite sunca sjaj
Izlijte i oceane, pometite šume sve
Nadolaze dani tuge, odnio je i naš Raj.
Mirno snivaj prijatelju. I dalje smo uz tebe.“

Zdravko Slakoper Slaki život je posvetio rukometu i svom Rukometnom klubu Moslavina. Do zadnjeg dana bio je u klubu kao trener mlađih kategorija rukometaša. Slaki je ostavio duboke tragove u hrvatskom rukometu kao trener mladih reprezentacija Hrvatske. U ime Hrvatskog rukometnog saveza od Zdravka Slakopera oprostio se Boris Mesarić. „Slaki se nije bavio rukometom. On je rukomet živio. Dokaz je i njegova zadnja poruka iz bolnice: poručite djeci da danas nema treninga. Dragi naš Slaki bi nam poručio i ono što je rekao Jesenjin:
Do viđenja druže moj, doviđenja
Ti mi prijatelju jednom bješe sve
U večeri rastanka bez našeg htjenja
Obećava i sastanka, zar ne
Do viđenja druže, bez riječi bez slova
I nemoj da ti Bog odavde povije
Jer, umrijeti nam u svijetu ništa nije nova
A ni živjeti nije novije

Naš dragi Slaki odlazi, ali ostat će živjeti u našim mislima, u našim srcima, ostat će živjeti u našim uspomenama i ostat će živjeti u povijesti hrvatskog rukometa i povijesti RK Moslavina. Sve dok postoji rukomet, postojat će i Slaki.“

Prijatelji, navijači RK Moslavine, sportaši, rukometaši i građani Kutine od velikana kutinskog rukometa Zdravka Slakopera Slakia oprostili su se dugotrajnim aplauzom.

Sutra 29.06.2017. godine u 15.00 sati na Gradskom groblju u Kutini biti će poslijednji ispračaj.

Preuzeto: KT

 
Autor: Hrvatski rukometni portal
Članak je pregladan 2215 puta.

Komentirajte ovaj članak