UHRS - SEZONA MOŽE POČET

17.09.2017. g.

UHRS - SEZONA MOŽE POČET

Nakon održana dva seminara za rukometne suce i nadzornike danas je završen i treći posljednji seminara koje redovno duži niz godina provodi UHRS-a. 

Uvodnim predavanjem prvog dana seminara gosp. Josip Posavec Predsjednik Udruge upoznao je članove s trenutnom problematikom u udruzi, kao i s planom i programom ovog seminara kojom prilikom je zaželio ugodan boravak i rad svima prisutnima.

Nakon toga slijedila su predavanja gosp. Borisa Miloševića, Josipa Posavca, Davora Tora, Vladimira Sokola i Tomislava Cindrića pripremljena na osnovu datih uputa sudačke krovne organizacije (IHF i EHF) i osobnih iskustava spomenutih kao i na raznim primjerima suđenja i nadziranja kroz proteklo nacionalno prvenstvo. Predavanja su koncipirana na nove promjene pravila rukometne igre, kao i razne upute kako sucima i nadzornicima suđenja.

Pored pismenih provjera koje su prošli svi članovi udruge izvršena su i testiranja tjelesne spreme sudaca na svim državnim ligama „BIP“ testom.

Seminar je zaključen završnim  uputama tajnika udruge Zdravka Goluba koji je opetovano uputio članove udruge na način delegiranja i obaveza sudaca i nadzornika prema udruzi a vezano za delegiranja. 

Uz dobre želje za sretan povratak kući i uspješnu nadolazeću sezonu okončana je ovo sezonska priprema članova Udruge Hrvatskih rukometnih sudaca.

 
Autor: Hrvatski rukometni portal
Članak je pregladan 1298 puta.

Komentirajte ovaj članak