ODIGRANO OTVORENO PRVENSTVO OPATIJE

25.09.2017. g.

ODIGRANO OTVORENO PRVENSTVO OPATIJE

Preko 250 malih rukometašica i rukometaša sudjelovalo je na 7. Otvorenom prvenstvu Opatije u mini rukometu održanom 24. rujna u Sportskoj dvorani Marino Cvetković.

Na turniru se takmičilo 18 momčadi dječaka i 15 ekipa djevojčica u kategorijama 2007., 2008. i 2009. godišta iz Gospića, Omišlja, Raba, Matulja, Čavli, Trsata, Viškova, Kozale, Umaga, Vinodola i domaćina Opatije. Najuspješnijim ekipama i pojedincima pehare i medalje su uručili proslavljeni rukometaš Mirza Džomba, predsjednik Sportskog saveza grada Opatija Fernando Kirigin i tajnik SSGO Branko Močibob. Najbolje ekipe ušle su „u bubanj“ te je izvučena ekipa dječaka dodatno nagrađena ručkom u Boćariji Opatija, a ekipa djevojčica u McDonald'su.

- Veliko nam je zadovoljstvo što već sedmu godinu zaredom uspješno organiziramo ovo rukometno prvenstvo za male rukometašice i rukometaše iz naše i susjednih županija. Sudionike turnira posebno je razveselio dolazak našeg proslavljenog zlatnog olimpijca, rukometaša Mirze Džombe. Ovom prilikom zahvaljujem Gradu Opatija na potpori te Sportskom savezu i djelatnicima Sportske dvorane Marino Cvetković, s kojima imamo odličnu suradnju, istaknuo je u ime organizatora predsjednik MRK Opatija Igor Flego.

U kategoriji dječaka 2009. godište prvo mjesto osvojio je RK Gospić 1, druga je bila momčad MRK Kozala, treći MRK Opatija te slijede RK Gospić 2, RK Čavle i RK Viškovo, a u najbolju petorku turnira izabrani su Vito Maras, Mateo Tonković,, Vid Horvat, Maksim Linić Kriste i Vito Kohuč.

U kategoriji dječaka 2008. godište prvo mjesto osvojio je RK Gospić 1, na drugo mjesto plasirala se momčad RK Viškovo, na treće ekipa RK Gospić 2, na četvrto RK Trsat te na peto RK Matulji, a u najbolju petorku izabrani su Ivan Borovac, Luka Borovac, Roberto Kezić, Marin Štakić i Karlo Koretić.

U kategoriji dječaka 2007. godište prvo mjesto pripalo je momčadi RK Gospić 1, druga je bila momčad MRK Arba, treći rukometaši RK Čavle, četvrti MRK Opatija te slijede RK Gospić 2 i RK Omišalj, a u najbolju petorku izabrani su Vedran Hečimović, Marko Čačić,Samuel Paparić, Dante Jakuc i Borna Vukonić.

Kod djevojčica rođenih 2009. godine prvo mjesto osvojila je ekipa ŽRK Rab, druge su bile rukometašice RK Gospić 1, treće RK Umag te četvrte RK Liburnija Opatija, a u najbolju petorku turnira izabrane su Marta Grce, Franka Dumičić, Lucija Erega,Nika Ivančić i Vanesa Andročec.

U kategoriji djevojčica 2008. godište prvo mjesto pripalo je ŽRK Vinodol, druga je bila ekipa ŽRK Rab, treća ŽRK Umag te slijede RK Liburnija Opatija, RK Gospić i ŽRK Matulji, a u najbolju petorku turnira izabrane su Katarina Mataja, Laura Raštegorac, Lara Dumičić, Dorotea Faflja i Magdalena Bašić.

U kategoriji djevojčica 2007. godište prvo mjesto osvojila je ekipa RK Gospić, drugo mjesto RK Liburnija Opatija, treće ŽRK Umag te četvrto RK Omišalj, a u najbolju petorku izabrane su Lea Stilinović, Martina Devčić, Mikela Jakovasić, Dijana Rudan i Rebeka Kozjak.

Organizacijski odbor turnira MRK Opatije

 

 

 
Autor: Hrvatski rukometni portal
Članak je pregladan 908 puta.

Komentirajte ovaj članak