MARKO BREZIĆ U BUNDES LIGI

30.09.2017. g.

MARKO BREZIĆ U BUNDES LIGI

Da se dobro dobri vraća primjer je Marka BREZIĆA (2005. godine diplomirao na Višoj trenerskoj školi i stekao zvanje višeg sportskog trenera, specijalizacija rukomet) našeg rukometnog stručnjaka koji duži niz godina svoje znanje plasira na inozemnim rukometnim terenima (Amerika, Katar, Norveška, Italija).

Radeći rukomet, prije svega kvalitetno, a i zbog njegovog stručnog rada ukazuje mu se prilika da na preporuku Petre Starček, njegove bivše igračice iz zagrebačke Lokomotive davne 1997. godine, sada bude jedini naš predstavnik u Njemačkoj Drugoj Bundes ligi za žene. 

Podatak se mora poštivati jer malo tko od naših stručnjaka imao je priliku da radi u spomenutoj ligi. Klub BSV „Sachsen Zwickau“ iz Zwickau,s kojim je Marko sklopio jednogodišnji ugovor s mogućnošću produžetka nalazi u istočnom djelu Njemačke. 

Klub sam po sebi sa dugogodišnjom tradicijom igranja u 2. Bundesligi je jako dobro organiziran, funkcionira isključivo na poluprofesionalnoj osnovi, sve igračice prve ekipe se školuju ili rade i uz to igraju i treniraju rukomet pa tako i Marko. 

U razgovoru za Portal Marko ne sakriva zadovoljstvo ovim angažmanom i svojim statusom u gradu koji živi za rukomet. U klub Marko nije jedini hrvat, isti je u svoju ekipu doveo i Katarinu Pavlović naše gore list koja je došla iz trećeligaša (MTV 1860 Atlandsberg) a cilj mu je proširiti našu rukometnu koloniju i sa pokojim trenerom koji ima volje, želje i znanja doći i raditi u inozemstvu.

U konačnici zaželimo puno sportskih uspjeha Marku Breziću da mu se ostvare sve sportske želje i ambicije u njegovoj prvoj sezoni u 2. Bundesligi.

 

 
Autor: Hrvatski rukometni portal
Članak je pregladan 2311 puta.

Komentirajte ovaj članak