PREDSTAVLJAMO DIANU SABLJAK

11.11.2017. g.

PREDSTAVLJAMO DIANU SABLJAK

Na naslovnici njemačkog Handball World portala ne pojavljuje se baš svaki dan jedna Hrvatica, no Diana SABLJAK sa 57 golova i s prosjekom od 8,1 gola po utakmici očito je to zavrijedila.

Diana je dvadestpetogodišnja Zagrepčanka koja je svoju mladost posvetila rukometu. Rukometom se počela baviti 2002. godine u zagrebačkoj Lokomotivi gdje je tijekom 7 godina prošla kroz sve omladinske kategorije. Nakon toga je svoju karijeru nastavila u zagrebačkoj Trešnjevci gdje je uspješno trenirala i igrala za seniorsku momčad do 2014. godine. Sljedeću godinu provela je igrajući za ŽRK Samobor nakon čega je počela svoju inozemnu karijeru. 

„Kada su me pozvali na probni trening u njemački Bundes ligaš „Vulkan Ladis Koblenz“ iz Koblenza, brzo sam uvidjela da sam došla u uređenu rukometnu ligu i bez puno premišljanja sam potpisala ugovor. Moram priznati da nisam požalila te da mi je ovdje odlično, osobito sada kada sam savladala jezik. Trenutno igram u  Melsungenu za SG 09 Kirchof koji se natječe u Drugoj njemačkoj rukometnoj ligi. Uz to u slobodno vrijeme vodim jednu mladu ekipu.“, kaže Diana.

„Čeličnih živaca u obrani Kirchhofa, „Eisblock“, kako je zovu, može igrati na svim pozicijama. Diana je ta koja najbolje igra upravo kada je najteže, izvrsno puca sedmerce, njezini prolazi su nevjerojatni i nepredvidivi protivnicima.“, tim rječima opisuje ju njezin sadašnji trener Christian Denk. 

Njezin je klub pokazao koliko ju cijeni i ostale zainteresirane klubove iznenadio ranim produljenjem ugovora za sezonu 2019./20., što za Njemačku rukometnu ligu nije uobičajeno, a to naglašavaju i njemački mediji.

 

 
Autor: Hrvatski rukometni portal
Članak je pregladan 2924 puta.

Komentirajte ovaj članak