IN MEMORIAM Prof. dr. sc. VLADIMIR PLETENAC

18.12.2017. g.

IN MEMORIAM Prof. dr. sc. VLADIMIR PLETENAC

Spomen na prijatelja, suradnika i rukometnog zanesenjaka

Nešto malo više od pola godine u 88. godini u Varaždinu  preminuo prof. dr. sc. Vladimir PLETENAC, naš poznati pedagog i psiholog, dugogodišnji redovni profesor Učiteljskog fakulteta te Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Vladimir Pletenac rođen je u Čakovcu 1928. godine, diplomirao je pedagogiju i psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je i doktorirao pedagogiju. Profesor doktor Vladimir Pletenac bio je jedan od naših najistaknutijih stručnjaka za obrazovne tehnologije, autor niza stručnih i znanstvenih radova, koji je predavajući kolegij Didaktika na Filozofskom fakultetu te kolegij – Metodika nastave priride i društva, za nastavna zvanja pripremio generacije naših nastavnika i profesora. Bio je pionir sustavnog proučavanja uloge televizije u odgoju i obrazovanju te autor cijenjenog priručnika – Kako treba učiti.

Prof. dr. Vladimir Pletenac bio je i aktivni sportaš, sportski djelatnik, pionir i organizator rukometa u Čakovcu (1948.-1950.) koji je aktivno igrao rukomet u zagrebačkim rukometnim klubovima RK Lokomotiva-Zagreb (1950.-1954.), RK Zagreb (1954.),  potom RK Sloboda-Varaždin (1956.-1962.9 a kasnije je bio i trener u RK Sloboda i RK Varteks.

Juraj RADOVČIĆ

 
Autor: Hrvatski rukometni portal
Članak je pregladan 918 puta.

Komentirajte ovaj članak