IVICA ZUBAC NAŠE GORE LIST

19.05.2018. g.

IVICA ZUBAC NAŠE GORE LIST

Ivica Zubac postao trener švedskog rukometnog prvoligaša

Kod kuće u Labinu, često osporavan, i to mahom od najstarijih trenerskih kolega, koji su se trebali ponašati upravo suprotno, točnije kao novom mladom treneru davati mu podršku. Često je znao reći da ga to žalosti. I da je bilo razloga za to, nije bilo od tih njegovih „kolega“ ni fer ni sportski, a pogotovu jer su činjenice i rezultati govorili sasvim drugačije. Naime već u prvoj godini treniranja , te 2013. preuzima seniorke ŽRK Rudar  u trećoj Hrvatskoj ligi, s kojima osvaja prvo mjesto, bez i jednog izgubljenog boda. Tada se za mnoge ljubitelje sporta u Labinu, događa nešto jako neobično, da trener koji osvoji ligu bez izgubljenog boda ne produži ugovor s klubom.

O tom vremenu Zubac je znao reći kako je to zaista čudno „no moja rukometna razmišljanja i ambicije nisu se podudarale s onima uprave kluba, te je došlo do razlaza. Ja sam zahtijevao da se ekipa pojača, jer smo ušli i viši rang natjecanja, a moglo se to učiniti i bez nekih velikih financijskih sredstava, tako da se dovedu neke igračice s riječkog područja koje su „višak“ u tamošnjim klubovima. Tada je to bilo upravi čudno, da bi malo kasnije upravo to učinili. No usprkos svemu iz tog vremena nosim samo lijepe uspomene, imao sam super djevojke, slagali smo se, i želim im samo dobre rezultate“ rekao nam je Zubac.

Nakon toga dobiva šansu da u muškom rukometnom klubu Mladi Rudar, za vrijeme prvenstva zamijeni trenera Diega Datosa. I taj dio trenerske dionice odrađuje vrlo uspješno, jer se zajedno sa svojom momčadi plasirao u četvrtfinale Kupa Hrvatske, a te godine biva proglašen i trenerom godine, u sredini u kojoj je djelovao. Bilo je nakon toga pregovora i dogovora, no iz raznoraznih razloga do nekog dogovora nije došlo. Često je Zubac tražio malo više razumijevanja, a stjecao se dojam da je i dalje osporavan kao trener.

Prije dvije godine zajedno s obitelji pakira kofere i nastanjuje se u Švedskoj. I u njihovom rukometu čini isto. Dolaskom u Švedsku preuzima odmah žensku ekipu rukometnog kluba Kärra HF, i s njima čini isto što i sa rukometašicama Rudara, osvaja ligu i plasira se u Elitnu seriju švedske rukometne lige. Zubac ipak ne ostaje u klubu, jer dobiva ponudu muškog rukometnog prvoligaša LIF Lindesberg, te 15. svibnja 2018. potpisuje dvogodišnji ugovor s klubom. Na predstavljanu kao novog trenera predsjednik kluba Ricky Nordahl, rekao je kako je Zubac drugačiji trener „izgara za rukomet, ima drugačije metode treniranje. Pratili smo ga jednu sezonu, i jako nas raduje što nam se priključio, te s velikim ambicijama gledamo na našu suradnju. Za tako kratko vrijeme kao rukometni trener u Švedskoj, stvorio je svojim radom rezultate i respekt“ izjavio je za švedske medije Ricky Nordahl. Ivici Zupcu želimo mnogo sreće u daljem rukometnom djelovanju.  (A.Š.)

 

Preuzeto: 5portal.hr

 
Autor: Hrvatski rukometni portal
Članak je pregladan 850 puta.

Komentirajte ovaj članak