Domagoju Duvnjaku srezana plaća u Kielu za 50%

Foto: Facebook Domagoj Duvnjak

Nedavno je objavljena lista najplaćenijih svjetskih (odnosno, europskih) rukometaša. Listu predvodi dvojac ponajboljih rukometaša posljednjeg desetljeća, PSG-ovi Nikola Karabatić i Mikkel Hansen, koji zarađuju oko 120 000 eura mjesečno, što je za rukomet ogroman novac. Najviše igrača na top 10 listi ima njemački Kiel, trojicu. To su Norvežanin Sander Sagosen, najbolji svjetski rukometaš Danac Niklas Landin i naš Domagoj Duvnjak. Međutim, barem do kraja godine sva trojica ispadaju iz kruga najplaćenijih u rukometnom svijetu.

Kiel najjače pogođen

Posljedica spuštanja plaća igračima Kiela je rani prekid sezone zbog pandemije, koja je završila još u ožujku, a jasno je kako veliki dio profita klubova otpada na prodaju ulaznica. Sjajni danski vratar Niklas Landin je za Jyllands-Posten izjavio kako su se igrači složili s upravom na rezanje plaća za 50% do kraja godine kako bi klub mogao preživjeti: „Klub je jako pogođen trenutnom situacijom. Zapravo, mislim kako smo mi najjače pogođeni od svih klubova jer imamo veliki prihod od ulaznica zbog iznimno velike posjećenosti našim utakmicama.“

Cindrić postaje najplaćeniji

Landin je, zasigurno, u pravu jer Kiel, uistinu, mnogo troši na svoje igrače, a još kad se uzme u obzir kakvi majstori igraju tamo. Pridošlica iz PSG-a, Sander Sagosen je glavna zvijezda momčadi, a pomagat će mu Duvnjak, Ekberg, Wiencek, Pekeler, na vratima Landin,… Strašna momčad koja zahtijeva i puno novaca. Prošle sezone je Kiel imao najveću posjetu od svih klubova Lige prvaka što dovoljno govori koliko je nedostatak publike veliki udarac za njih. Ovim potezom u najboljem europskom klubu, najplaćeniji hrvatski rukometaš postaje Luka Cindrić koji bi sada trebao skočiti na šesto mjesto liste. I Cindrić i Duvnjak nastupit će sa svojim klubovima na Final Fouru Lige prvaka koja se igra krajem prosinca, a tada bi Domagoj trebao lakše disati zbog skorog povratka financijskog stanja na prijašnje.

Foto: fcbarcelona.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *