EHF posvetio opširan tekst Podravkašicama

Foto: rk-podravka.hr

Na službenim internetskim stranicama Europske rukometne organizacije danas je osvanuo podugačak tekst o najboljem hrvatskom ženskom rukometnom klubu, Podravki Vegeti. U tekstu su predstavili Podravku široj rukometnoj javnosti uoči početka nove sezone Lige prvakinja, tvrdeći kako će ciljati nokaut fazu natjecanja.

Brojni podaci

Također, navode se neke nama općepoznate informacije koje su „strancima“ manje poznate. Primjerice: „Ovo će Podravki biti treća uzastopna sezona u grupnoj fazi Lige prvakinja i 23. sezona u povijesti; najveći uspjesi su finale 1995. godine i osvajanje naslova 1996. godine, a od 1998. godine nisu ušle u nokaut fazu; legenda hrvatskog rukometa i bivši Zagrebov trener, Zlatko Saračević, vodit će Podravku treću sezonu zaredom; pandemija je spriječila Podravkašice da osvoje 26. naslov prvakinja države.“

„Liga prvakinja nam pomaže povezati se sa zajednicom“

Za EHF je svoju izjavu dala sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović u vezi nadolazeće Lige prvakinja: „Svjesni smo teških protivnica u skupini i toga da će se igrati jako brzi rukomet. Čvrsto vjerujemo u ekipu i nadamo se kako možemo parirati svima“. Također dodaje: „Igranje u najjačem europskom natjecanju vrlo je važno za klub, pogotovo za klub iz tako malog grada kao što je Koprivnica. Pomaže nam stvoriti jaku vezu sa zajednicom“. Podsjetimo, Podravka je u skupini Lige prvakinja s Ramnicu Valceom, Gyori, Budućnosti, Borussijom Dortmund, CSKA Moskvom, Brestom i Odenseom.

Kao glavnu igračicu na kojoj će biti najveći fokus, EHF je izdvojio mladu Korinu Karlovčan, 22-godišnje lijevo krilo. Također su pohvalili i glavnog trenera Zlatka Saračevića koji je podignuo ekipu na višu razinu od dolaska u klub. Kompletan tekst na stranicama EHF-a možete pogledati na sljedećoj poveznici: eurohandball.com.

Foto: rk-podravka.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *