Europsko srebro stiglo i u Našice

Nakon euforije koja je vladala prošlog vikenda u Švedskoj, slavlje dugoočekivane medalje sa Europskog prvenstva nastavilo se i u Hrvatskoj, ali i diljem lijepe naše. I Našice je tako dočekalo europsko srebro i to ono oko vrata pomoćnog trenera Hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoja Horvata, ujedno glavnog trenera Rukometnog kluba Nexe. On je svojim iskustvom bio desna ruka Lini Červaru kroz sve utakmice naše reprezentacije, a kako je to biti dio srebrnog europskog tima rekao nam je nakon povratka u Našice.

„Naravno da smo zadovoljni i s našom reprezentacijom i sa srebrom, koje je preko mene stiglo i u Našice. Činjenica da nas deset godina nije bilo u finalima rukometnih prvenstava, u kojima se izmijenilo puno izbornika i igrača, nije mali period, no ove smo godine ušli u finale, izborili srebro i vratiti hrvatski rukomet gdje mu je mjesto. Sportski je ipak da smo tužni, jer u finalu smo imali biti najbolji, ali na ruku nam nije išlo to što smo bili jako umorni i iscrpljeni od napetog polufinala.” – rekao nam je pomoćni trener hrvatske reprezentacije Hrvoje Horvat koji je još jednom ponovio da su svi zadovoljni srebrom kao i da smatraju da su time napravili ogromnu stvar za hrvatski rukomet.

Dugogodišnjem treneru sa puno iskustva velika je čast bila biti dio ove povijesne generacije, a nositi to srebro uistinu je na ponos.

„Čast je bila voditi jednu ovako veliku ekipu, biti dio stožera kojim ima priliku radit s ovakvim dečkima, karakternom ekipom na čelu sa Duvnjakom. Prošli smo puno toga i izgubili puno živaca, ali na kraju se sve isplatilo i naravno da je ovo jedno veliko iskustvo za mene. Mogu im svima samo zahvaliti, počevši od izbornika Line Červara, pa preko svih dečki koji su dali nevjerojatno puno na ovom turniru.” – dodaje još uvijek pod dojmom Horvat.

Srebrna medalja još uvijek „šeće” jer mnogi je žele vidjeti, a gdje će je izložili, odnosno spremiti nakon toga, Horvat još uvijek ne zna.

Izvor: Nexe

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *