Hrvatski rukometni savez poništio sezonu 2019./20.

Paket 24 - Premier Liga - Svečano potpisivanje ugovora - 19.09.2019. Hotel Panorama HRVATSKI RUKOMETNI SAVEZ - HRVATSKA POŠTA

U doba korona virusa teško je naići na neke rukometne vijesti koje bi nas mogle obradovati. Uglavnom se sve vrti oko toga hoćemo li uopće vidjeti kraj sezone na način na kakav to želimo i polako, ali sigurno, nažalost, u to sve manje vjerujemo. Još jedan razlog za nezadovoljstvo odluka je Hrvatskog rukometnog saveza da se jednostavno poništi čitava rukometna sezona 2019./20. i svi odigrani susreti proglase nevažećima.

Naravno, zbog ove odluke bi najtužniji trebao biti PPD Zagreb koji će, iako je bilo izvjesno da će osvojiti prvenstvo, ipak ostati bez te titule. Ovakva situacija po prvi put od samostalnosti zadesila je hrvatski klupski rukomet i nakon impresivnih 28 godina dominacije Zagreba, njihov niz došao je kraju. Ova odluka ujedno znači da niti jedan klub neće iz druge lige napredovati u elitno hrvatsko rukometno natjecanje, niti će itko ispasti. Također, ekipe koje će imati pravo nastupa u europskim natjecanjima bit će one koje su to pravo izborile na kraju prošle sezone, a PPD Zagreb i Nexe nastavit će se natjecati u SEHA ligi i iduće sezone.

Predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac povodom ove odluke izjavio je kako je to zapravo bila jedina moguća odluka u ovoj specifičnoj situaciji, kao glavni argument iste navodi kako se još nije odigralo niti jedno kolo lige za prvaka, a ni lige za ostanak.

Budući da je zdravlje rukometaša ipak na prvom mjestu, ovu odluku podržali su svi klubovi, a iz Zagreba koji je bio vodeći nije upućena nikakva primjedba. Isto je, dakako odlučeno i za žensku rukometnu ligu gdje odluka ipak nije najbolje prihvaćena u Koprivnici. Naime, u Podravci smatraju da je HRS trebao proglasiti prvaka jer je odigrano 19 od 26 kola, a Podravka je pred Lokomotivom imala, za prilike ženske hrvatske rukometne lige, ogromnih 4 boda prednosti te je teško bilo očekivati da bi na bilo koji način ispustila tu prednost.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *