I zagrebaši izgubili bitku s virusom: Odgođen susret s Nantesom

Ilustracija: Pixabay (pozadina) / Montaža: hr-rukomet.hr

U nedjelju smo pisali kako je PPD Zagreb jedini hrvatski klub u Europi kojeg još uvijek nisu zadesili problemi s koronavirusom. Nažalost, kao da smo izazvali zlu kob da uplete svoje prste. Tijekom današnjeg dana službeni kanali hrvatskog prvaka objavili su kako u svojim redovima imaju dva zaražena igrača, a s obzirom na to da je ista sudbina zadesila i francuski Nantes, s kojim je PPD Zagreb sutra trebao odigrati susret šestoga kola Lige prvaka, dvoboj se odgađa.

Bilo je pitanje vremena

Neko su vrijeme odolijevali hrvatski klubovi sveprisutnoj pandemiji, no uz toliku količinu putovanja, kako po Hrvatskoj, tako i po Europi, bilo je pitanje vremena kada će se virus uvući u redove najboljih hrvatskih rukometnih momčadi i ekipa. Prve probleme okusila je Podravka Vegeta koja nije otišla na gostovanje u Rumunjsku kod Ramnice Valcee zbog tamošnje loše epidemiološke situacije, a potom je odgođen i sraz s CSKA Moskvom zbog šest zaraženih koprivničkih igračica.

19 odgođenih susreta

Danas je svoj dvoboj drugoga kola Europske lige trebao odigrati našički Nexe, no zbog slučajeva zaraze u redovima Bešiktaša, i taj je susret odgođen za neka ljepša vremena. Uz utakmicu koja se sutra trebala odigrati u Francuskoj između Nantesa i Zagreba, došli smo do brojke od četiri odgođena susreta hrvatskih predstavnika u Europi, a ako bismo gledali sve odgođene i još neodigrane dvoboje ovosezonske Lige prvaka i Lige prvakinja, baratamo s brojkom od čak 19 odgođenih utakmica (deset u muškom natjecanju, devet u ženskom)! A bit će ih još. Kada će se taj nagomilani zaostatak nadoknaditi, nitko ne zna. Pitanje je ima li, uopće, smisla nastaviti na ovakav način…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *