Loše prvo poluvrijeme uništilo snove o iznenađenju: PPD Zagreb – Kiel 21:31 (6:14)

Foto: RK Zagreb / Montaža: hr-rukomet.hr

Prevelika smo očekivanja imali od rukometaša Zagreba. Mogli bismo reći čak i nerealna. Neusporediv je ovaj roster momčadi s onim od prije pet, šest i više sezona kad su Zagrebaši mogli potpuno parirati moćnom Kielu. Mnogo se u medijima vrtio podatak kako su Nijemci samo jednom slavili u hrvatskoj metropoli u dosadašnjih sedam susreta te se tako stvarala pogrešna, nerealna slika o mogućnostima Vorijeve momčadi. Kiel je stigao u, gotovo, kompletnom sastavu, dok hrvatski prvak muku muči s ozljedama. I to se pokazalo na parketu.

Od početka se Kiel odlijepio

Pisali smo kako je bitno da Zagrebaši rade što manje pogrešaka, a u utakmicu krenuli su, upravo – suprotno. Mnoge tehničke greške dovele su do toga da Kiel već nakon deset minuta ima veliku prednost od pet golova (3:8). Sam Ekberg je u početnom razdoblju zabio jednak broj pogodaka kao čitava momčad Zagreba. S dva uzastopna gola, David Mandić smanjuje zaostatak na -3. Upravo se Mandić, slobodno možemo reći, najkvalitetniji Vorijev igrač, ozlijedio pred kraj prvog dijela. U preostalom vremenu Kiel je otišao do najvećih +8 (6:14). Užasna je bila efikasnost Zagrebovih igrača koji su u samo 27 posto od ukupnog broja udaraca uspjeli probiti Quenstedta. Daleko ispod razine dostojne Lige prvaka…

Najveći zaostatak: -12

U drugom poluvremenu vrlo dobri Ašanin nije uspijevao braniti „bombe“ Sagosena, Duvnjaka, Ekberga, Weinholda, pa je Kiel dodatno „pumpao“ svoju prednost. Dosta su dugo kružili oko deset pogodaka prednosti, a najveći odmak bio je nakon zabijenog sedmerca Niclasa Ekberga za 17:29. Do kraja sraza uspjelo se, tek, smanjiti konačan zaostatak na -10. Krajnji rezultat na semaforu bio je: PPD Zagreb 21, Kiel 31.

Foto: RK Zagreb

Vrlo dobar Ašanin

Kapetan Ašanin odradio je iznimno dobru utakmicu obranivši 11 udaraca zvijezdama Kiela, a još treba izdvojiti Filipa Vistoropa koji je postigao šest pogodaka. Identičan broj obrana kao Ašanin imao je i Quenstadt na drugoj strani, a među golgeterima najistaknutiji bio je skandinavski tandem, Norvežanin, Sander Sagosen sa sedam golova i Šveđanin, Niclas Ekberg sa šest.

Za tjedan dana slijedi još i teži susret

Bilo je ovo početno pokazivanje snaga rukometaša Zagreba, odnosno, pokazivanje zubića. Igra mora biti puno bolja u nastavku sezone ako se želi dohvatiti željeni drugi krug, a znamo da će i biti kada Vori bude imao na raspolaganju kompletan roster. Za tjedan dana, 24. rujna, na rasporedu je drugo kolo LP, ide se u goste prvaku SEHA lige i sudioniku FF-a Lige prvaka, mađarskom Veszpremu. Mađari su jučer svladali Nantes sa 28:24 na gostujućem terenu. EHF je uoči početka sezone proglasio sraz Zagreba i Kiela za derbi prvoga kola. Očito je kako su vjerovali hrvatskom prvaku da može zaprijetiti jakom Kielu. U svakoj sljedećoj utakmici očekujemo sve bolji i bolji Zagreb. Napredak mora biti vidljiv.

Rezultati prvoga kola skupine B Lige prvaka

Celje – Aalborg 29:31 (Kljun 6 / Saugstrup 7)

Nantes – Veszprem 24:28 (Figueras, Lazarov 5 / Manaskov, Nilsson 5)

Motor Zaporožje – Barcelona 25:30 (Malašinskas 7 / Gomez 10)

PPD ZAGREB – Kiel 21:31 (Vistorop 6 / Sagosen 7)

Ljestvica nakon jednog kola skupine B Lige prvaka

1.  Kiel  2  (+10)

2.  Barcelona  2  (+5)

3.  Veszprem  2  (+4)

4.  Aalborg  2  (+2)

5.  Celje  0  (-2)

6.  Nantes  0  (-4)

7.  Motor Zaporožje  0  (-5)

8.  PPD Zagreb  0  (-10)

Raspored drugoga kola skupine B Lige prvaka

Aalborg – Motor Zaporožje (srijeda, 18:45 h)

Kiel – Nantes (četvrtak, 18:45 h)

Veszprem – PPD ZAGREB (četvrtak, 18:45 h)

Barcelona – Celje (četvrtak, 20:45 h)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *