Nastavlja se rasprodaja ugleda: PPD Zagreb – Celje 22:30 (14:16)

Ilustracija: Pixabay (pozadina) / Montaža: hr-rukomet.hr

Ne znamo kako više komentirati ovu sezonu rukometaša Zagreba. I kad pomislimo da igra i rezultat ne mogu biti lošiji, zagrebaši nas u tome potpuno razuvjere. Poraz od osam pogodaka razlike protiv Celja sigurno je još bolniji nego onih -18 u Barceloni i rekordnih 45 primljenih golova. Samo dragi Bog zna kako će proći gostovanje u Nantesu za tjedan dana…

Serijom 2:10 odveli susret na svoju stranu

Krajnji rezultat još je strašniji kad se pogleda na sami početak susreta i vodstvo Šoline momčadi od 5:1. Trener Celjana, Tomaž Ocvirk, tada zove minutu odmora te susret preokreće na svoj mlin. Nevjerojatnom i krajnje neshvatljivom serijom od 2:10, gosti stižu u vodstvo od četiri pogotka razlike. Do kraja prvih 30 minuta, domaćini su uspjeli ublažiti zaostatak do -1, a na odmor se otišlo s -2.

Najvećih -9

Podizanje igre razinu više na kraju prvoga dijela sugeriralo je nastavak u istom ritmu i u drugome dijelu. Međutim, Slovenci su bili ti koji su ubacili u brzinu više te pobjegli daleko, daleko… Nedostižno. Čvrsta obrana na čelu sa sjajnim Filipom Ivićem nije dopuštala puno pogodaka, između ostaloga, u drugih 30 minuta primili su samo osam golova. U nekoliko navrata imao je Celje i devet pogodaka prednosti, a naposljetku morali su se „zadovoljiti“ s +8.

Ivić obranio više nego Zagrebov dvojac zajedno

U otužnom sastavu Zagreba iskočio je tek malo Aleks Vlah s pet pogodaka, dok vratari Ašanin i Jandrić nikako da izađu iz tame Zagrebove igre. Zajedno su skupili deset obrana, a za usporedbu, sam Ivić je na suprotnoj strani obranio 15 udaraca. U redovima slovenskog prvaka sjajan je bio stopostotni Tilen Kodrin sa sedam pogodaka, a treba izdvojiti i Patrika Lebana sa šest golova i tri asistencije.

Šolin mandat nastavlja se u istom ritmu kao i Vorijev, a Liga prvaka nastavlja se idućega tjedna gostovanjem u već spomenutom Nantesu.

Rezultati petog kola skupine B Lige prvaka

Aalborg – Kiel 23:31 (Laeso 6 / Sagosen 11)

PPD ZAGREB – Celje 22:30 (Vlah 5 / Kodrin, Marguč 7)

Motor – Nantes (odgođeno)

Veszprem – Barcelona (odgođeno)

Ljestvica skupine B nakon pet kola

1.  Barcelona  8  (+45), 1 ut. manje

2.  Veszprem  8  (+34), 1 ut. manje

3.  Aalborg  8  (+12)

4.  Kiel  6  (+21), 1 ut. manje

5.  Nantes  2  (-12), 1 ut. manje

6.  Celje  2  (-34)

7.  Motor  0  (-17), 2 ut. manje

8.  PPD ZAGREB  0  (-49)

Raspored šestog kola skupine B

Kiel – Veszprem (srijeda, 18:45 h)

Celje – Motor (srijeda, 18:45 h)

Nantes – PPD ZAGREB (srijeda, 20:45 h)

Barcelona – Aalborg (četvrtak, 20:15 h)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *