Neizvjesna budućnost SEHA lige, Cindrić u najužem izboru, reakcije na ždrijeb Lige prvaka

Foto: HRS / SEHA

Iako rukometa još uvijek nema, van terena odvijaju se razni izbori najboljih igrača i ždrjebovi za natjecanja. Iako je sve više-manje spremno za početak nove rukometne sezone, novi val korona virusa mogao bi još jednom pomrsiti račune ljubiteljima rukometa.

U Zagrebu brinu o SEHA ligi

Kinezi su već otkazali svoj nastup u SEHA ligi iduće sezone jer su uvjereni kako se ona neće održati. U Zagrebu su također počeli brinuti o ostvarivosti tog regionalnog natjecanja zbog pandemije korona virusa, ali i zbog znatno manjih prihoda koji su ostvareni u ovom dugom periodu pandemije. Smatra se kako je i Liga prvaka pod velikim znakom upitnika pa su stoga održani brojni sastanci s EHF-om na kojem su prisustvovali predstavnici klubova koji su osigurali nastup u tom elitnom natjecanju. Situacija je daleko od bajne i još uvijek se puno toga špekulira i kalkulira. Problemi nastaju već kod onih osnovnih stvari kao što su putovanja na gostujuće utakmice. Čarteri su tako preskupi za francuski PSG, a zahtjev njemačkog Kiel da se sa sezonom krene u veljači glatko je odbijen.

Krajnji rezultat svega mogao bi biti taj da se igraju samo domaća prvenstva što nikome nije u interesu. U tom slučaju ne bi imali priliku gledati Zagreb i Nexe u nekim kompetitivnijim utakmicama i natjecanjima osim možda eventualno njihovim međusobnim ogledima. Jedno je sigurno, otkazivanjem međunarodnih natjecanja svijet rukometa bio bi na velikom gubitku.

Luka Cindrić u užem krugu izbora najboljeg igrača IHF-a za 2019. godinu

Za nešto ljepše vijesti pobrinuli su se Luka Cindrić i IHF. Kao i svake godine, IHF bira najboljeg igrača i igračicu svijeta, a ove godine u muškoj konkurenciji Hrvatska ima svog predstavnika. U biranom društvu elitnih rukometaša, Luki Cindriću konkurenti su danski reprezentativci Niklas Landin Jacobsen, Rasmus Lauge Schmidt i Mikkel Hansen te Norvežanin Sander Sagosen. Malo je reći da je konkurencija izuzetno kvalitetna. Glasati može svatko, a kako bi to učinili, potrebno je posjetiti stranicu IHF-a i odabrati jednog od ovih pet igrača. Glasanje traje od 3. srpnja do 18. srpnja.

Spomenimo da se u ženskoj konkurenciji nalaze Estevana Polman, Lois Abbingh, Tess Wester, Stine Bredal Oftedal i Ana Vyakhireva.

Reakcije na ždrijeb Lige prvaka

PPD Zagreb i Podravka izborili su pravo nastupa u Ligi prvaka iduće sezone (ako se ona održi) te su predstavnici klubova ostavili svoje utiske.

U Zagrebu su svi složni da su dobili izuzetno tešku skupinu u kojoj se nalaze Barcelona, Kiel i Veszprem kao tri izrazita favorita za prve tri pozicije. No, u klubu vjeruju da šanse za prolazak postoje jer bodovi se mogu uzeti nekim od ostalih ekipa koje čine Aalborg, Nantes, Motor i Celje. Preostaje nam vidjeti kako će izgledati Zagreb vođen Igorom Vorijem i prije svega se nadati da će do održavanja Lige prvaka doći.

Na Podravkin ždrijeb reagirao je trener Zlatko Saračević koji je priznao kako je zadovoljan ždrijebom. Smatra kako je skupina koju je Podravka izvukla lakša od dvije skupine, ali garantira kako će njegove igračice u svaku utakmicu ući maksimalno oprezno. Najviše ga veseli što će u Koprivnicu njegov klub dovesti neke od najboljih igračica svijeta te najjaču ekipu posljednjeg desetljeća – mađarski Gyor.

Podsjetimo, Podravka je, osim Gyora, u svojoj skupini dobila klubove: Ramnicu Valcea, Budućnost, Borussia Dortmund, CSKA, Brest Bretagne i Odense.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *