Ništa od juniorskog europskog prvenstva u Hrvatskoj

Foto: hrs.hr

Korona uzima sve više maha u svjetskom sportu, pa tako i u rukometu. Svjedočimo odgodama utakmica najboljih hrvatskih klubova u europskim natjecanjima, a danas tijekom dana potvrdila se odluka o kojoj se neko vrijeme špekuliralo: odgađaju se europska prvenstva za mlađe kategorije koja su se trebala održati u siječnju nadolazeće godine. Euro do 18 godina trebalo se odigrati u Celju, a ono igrača do 20 godina u Poreču.

Brojna natjecanja mogla bi uzrokovati financijske probleme

Kako se stanje u Europi dolaskom hladnijih dana pogoršava u vidu novooboljelih, EHF je, analiziravši sve organizacijske segmente, odlučio kako je najbolje odgoditi europske smotre kadeta i juniora. Prilikom donošenja odluke, u obzir su se uzeli financijski problemi koje bi mogli imati rukometni savezi raznih zemalja, a pogotovo onih manjih zbog sudjelovanja na ostalim velikim natjecanjima pod organizacijskom palicom IHF-a i EHF-a u 2021. godini.

Bez govora o seniorskim prvenstvima

Što se tiče turnira mlađih dobnih uzrasta rukometašica, EHF ih je ostavio u kalendaru za ljeto iduće godine u nadi da će se stanje smiriti. Ono što sve nas najviše zanima je Europsko prvenstvo seniorki krajem godine te Svjetsko prvenstvo seniora početkom naredne godine, a o njima se EHF i IHF nisu oglasili. Nadajmo se da će tako i ostati.

Europsko prvenstvo juniora koje se trebalo održati u Poreču, bilo je u planu da se održi od 7. do 17. siječnja, a mlada hrvatska reprezentacija bila je smještena u skupinu C sa Španjolskom, Slovenijom i Italijom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *