Novi kapetan Zagreba – Matej Ašanin

Foto: rk-zagreb.hr

Jedna od najvećih ovoljetnih rukometnih vijesti je odlazak, sada već legendarnog, Zlatka Horvata iz Zagreba nakon 18 godina provedenih u tom klubu. Karijeru će nastaviti, a možda i završiti, u makedonskom Metalurgu iz Skopja. S nepunih 36 godina, popularni „Zlaja“, prava je ikona zagrebačkog kluba te je njegov odlazak u Sjevernu Makedoniju rastužio brojne Zagrebove navijače. S obzirom na to da je Horvat bio dugogodišnji kapetan Zagreba, to mjesto ostalo je upražnjeno. Novi trener kluba, Igor Vori, kapetansku traku dodijelio je jedinom članu momčadi koji je prošao Zagrebovu rukometnu školu, vrataru Mateju Ašaninu.

Nije lako naslijediti Horvata

Ašanin je povodom dobivanja kapetanske vrpce izjavio za Sportske novosti: „Iskreno, bio sam baš jako iznenađen. To je stožer izglasao, i to su mi rekli pred cijelom momčadi. To mi je čast, sjajna gesta kluba i stožera koji pokazuje da mi vjeruje. Ja moram biti fer, da mi vjeruju suigrači. A nije lako nakon Zlaje Horvata, koji je u tom smislu bio institucija, biti taj. Istina, bio sam u klubu od kadetskih dana, možda i to ima veze. U svakom slučaju, počašćen sam.“

Proslavio se obranama u polufinalu Eura

Novi Zagrebov kapetan prošle godine vratio se u svoj Zagreb nakon sedam godina provedenih u inozemstvu gdje je branio boje španjolskog Ademar Leona, njemačkih Balingena i Friesenheima i portugalskog Sportinga. Sada 27-godišnji Ašanin, ostvario je uspješan povratak hrvatskom rukometu pa je zaslužio poziv izbornika Červara na Europsko prvenstvo ove godine gdje je bio zamjena prvom vrataru, Marinu Šegi. Posebno ćemo pamtiti Ašaninovu predstavu u nezaboravnom polufinalu Eura protiv Norvežana, kad je u posljednjih deset minuta regularnog dijela obranio dva sedmerca Sagosenu i Jondalu, od čega je onaj prvi bio od ogromne važnosti jer je bio pri rezultatu 21:22 u 55. minuti. Da je Sagosen to zabio, bilo bi jako teško nadoknaditi dva gola zaostatka. Nadajmo se kako će Matej u svojoj novoj, liderskoj ulozi, pružati takve partije na parketu pomažući Zagrebu u novim domaćim i europskim uspjesima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *