Osječanke osvojile Kup grada Vukovara

U organizaciji Ženskog rukometnog kluba „Vukovar“, u sportskoj dvorani „Borovo“ održan je tradicionalni međunarodni turnir – „Kup grada Vukovara“. Uz domaćina ekipu Vukovara, na turniru su nastupile ekipe Olimpije iz Osijeka, Đakova i Petrovaradina iz Novog Sada. U prvom polufinalu Osječanke su se lako obračunale s domaćinima i opravdale status favorita pobjedom 29:12, dok je ekipa Petrovaradina imala teži posao protiv Đakova, ali je ipak slavila rezultatom 19:15. U susretu za treće mjesto Vukovarke su, pomalo iznenađujuće, slavile protiv Đakovčanki (19:13), imajući na umu kako je ekipa Đakova sudionik 2. HRL, dok su izabranice trenera Željka Ringsmutha rang ispod.

Bio je to povod za veliko slavlje domaćih igračica koje su ovom pobjedom naplatile naporan rad posljednjih mjeseci i tako najavile bolje rezultate u nastavku sezone. Finale je ponudilo zanimljivu, i pomalo oštru, igru, ali Osječanke su pokazale kako su u ovom trenutku najspremnija ekipa i da s pravom napadaju sam vrh drugoligaške ljestvice, što su pokazale slavljem 20:13.

„Ovaj turnir tradicionalno organiziramo od samog osnutka kluba i okupljamo naše sportske prijatelje iz Hrvatske, ali i izvan nje. Izuzetno mi je drago što su naše djevojke ostvarile pobjedu, znam koliko im to znači, njima i stručnom stožeru. Pokazale su kako se naporan rad od početka sezone isplatio i vjerujem kako ćemo u proljetnom dijelu prvenstva ugrabiti još koju pobjedu.“ – istaknuo je predsjednik ŽRK „Vukovar“ Slobodan Božanović.

Odličnu organizaciju turnira pohvalio je i stručni stožer Olimpije koji nastavak prvenstva očekuje s velikim ambicijama. „Zahvaljujem domaćinu na odličnoj organizaciji i prilici da sudjelujemo na ovom tradicionalnom turniru. Turnir nam je poslužio kao odlična priprema za nastavak prvenstva koje počinje za dva tjedna. U gornjem smo dijelu ljestvice i imamo ambicije za sam vrh.“ – izjavio je nakon pobjede trener Olimpije Zoran Dorić.

Ovogodišnji Kup grada Vukovara imao je veliku podršku pokrovitelja, ali i Grada Vukovara, koji je dugogodišnji partner rukometašica, stoga je nagrade sudionicima uručio pročelnik Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Dražen Kobašević. Također, zanimiljivost Kupa je i kako se uživo prenosio preko YouTube platforme, tako da su svi obožavatelji rukometa mogli prikratiti vrijeme do finala Eura gledajući rukometašice na djelu.

Tekst i foto: ŽRK Vukovar (Siniša Đurić)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *