Po pobjedu za siguran korak prema drugom krugu Lige prvakinja! Podravka – Borussia Dortmund (16:00 h)

Foto: Facebook RK Podravka Vegeta / Montaža: HR Rukomet

Nakon tijesne pobjede protiv desetkovane Budućnosti (29:26) i uvjerljivog poraza, naročito zbog katastrofalnog drugog dijela, od prvakinja Europe, Gyora (28:43), slijedi treći izazov u najjačem rukometnom klupskom natjecanju na svijetu, Ligi prvakinja. Današnje protivnice su prvakinje Njemačke, koje su time ostvarile najveći uspjeh u 111-godišnjoj klupskoj povijesti. Prvi put se natječu u Ligi prvakinja, a manjak klupskog iskustva vidljiv je i na njihovim prvim rezultatima, porazu od Odensea 27:32 i Bresta 29:41.

Neiskusan klub, no izuzetno iskusna ekipa

Koliko god Borussia djeluje neiskusno, u svojim redovima ima nekolicinu igračica koje su igrale na najvećoj svjetskoj pozornici, svjetskom prvenstvu. I ne samo to, nego su stigle i do samoga kraja. Saračević je ovako prokomentirao njihov roster: „Borussia je ekipa u kojoj igra šest finalistkinja Svjetskog prvenstva, pet Nizozemki i jedna Španjolka. Prvakinje su Njemačke, jedna jako dobra ekipa su koja je uvjerljivo osvojila prvenstvo u ligi gdje igraju Thüringer i Bietigheim. Ovo što su igrale protiv Bresta trebamo zanemariti jer su Győr i Brest svijet za sebe tako da ta utakmica ne znači ništa. Igraju brz i agresivan rukomet i moramo stvarno biti žestoko dobri da to dobijemo“.

Foto: Facebook RK Podravka Vegeta

Podravka bez kapetanice, Borussia bez glavne playmakerice

Neće Podravka biti kompletna u današnjem susretu. Kapetanice, Dragice Džono neće biti zbog problema s ramenom, Ivone Mrđen i Lucije Jandrašić također neće biti na terenu zbog nepotpunog zalječivanja ozljeda, a ponajbolja igračica iz otvaranja prvenstva s Murvicom, 17-godišnja Bruna Zrnić, pretrpana je školskim obvezama. Škola je, ipak, na prvom mjestu. Borussiji će puno nedostajati glavna organizatorica igre, Delaila Amega, koja je teško ozlijedila koljeno na prošlom prvenstvenom srazu.

Nažalost, i današnja će se utakmica odigrati bez publike u SD Gimnazije Fran Galović. Susret trećega kola Lige prvakinje započinje u 16 sati uz prijenos na Areni Sport 2.

Foto: Facebook RK Podravka Vegeta

Ekipe

PODRAVKA VEGETA: Dumanska, Tsakalou, Milosavljević, Carlos, Mugoša, Turk, Beganović (klupa: Ećimović, Tucaković, Popović, Karlovčan, Škarić, Zadravec, Milošević, Buljan, Franušić). Trener: Zlatko Saračević

Borussia Dortmund: Duijndam, Smits, Grijseels, Rode, Gutierrez, Vollebregt, Freriks (klupa: Abdulla, Danielsson, Dulfer, Stockschlader, Van Zijl, Bleckmann). Trener: Andre Fuhr

Suci: Beqiri, Krasniqi (Kosovo)

Raspored trećega kola skupine B Lige prvakinja

CSKA Moskva – Ramnicu Valceu (danas, 16:00 h)

PODRAVKA VEGETA – Borussia Dortmund (danas, 16:00 h)

Brest – Gyori (sutra, 16:00 h)

Odense – Budućnost (sutra, 16:00 h)

Ljestvica skupine B nakon dva kola

1.  Brest (Fra)  4  (+19)

2.  Odense (Dan)  4  (+14)

3.  Gyori (Mađ)  3  (+15)

4.  CSKA Moskva (Rus) 3  (+3)

5.  Podravka Vegeta (Hrv)  2  (-12)

6.  Budućnost (C. Gor)  0  (-6)

7.  Ramnicu Valcea (Rum)  0  (-16)

8.  Borussia Dortmund (Nje)  0  (-17)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *