Potvrđeno! Svjetsko prvenstvo u Egiptu pred publikom na tribinama

Foto: men2020.ehf-euro.com

Nema više nikakve dvojbe: iduće Svjetsko rukometno prvenstvo u Egiptu sigurno će se održati, unatoč naporima nekih njemačkih klubova koji žele sačuvati svoje igrače. Također, predsjednik zdravstvenog povjerenstva IHF-a, Hazem Khamis, potvrdio je kako će se utakmice na svjetskoj smotri igrati pred gledateljima u dvoranama, a maksimalni dopušteni kapacitet bit će od 25 do 30 posto ukupnog kapaciteta dvorane.

„Kapacitet dvorana od 25 do 30 posto“

Za službenu stranicu Svjetskog prvenstva u Egiptu, Hazem Khamis izjavio je sljedeće: „Svi sudionici Svjetskog prvenstva morat će priložiti PCR dijagnostički test ne stariji od 48 sati prije dolaska. Koristit ćemo princip „balona“ pa će se tako svi koji budu u direktnom kontaktu s igračima, sucima i trenerima morati testirati svaka 72 sata. Imat ćemo mjesta u hotelima za momčadi, ali i određenu karantenu za sve koji budu pozitivni. Svi ljudi u dvoranama morat će nositi maske. Kapacitet dvorana tijekom turnira bit će od 25 do 30 posto, socijalna distanca morat će se poštivati te će iznositi dva metra. Potpisali smo ugovore s bolnicama koje su blizu svih dvorana, a najduža vožnja do bolnice bit će 28 minuta, te ćemo imati i 12 medicinskih ekipa angažiranih u samim dvoranama“.

„Maksimalno 200 osoba na ždrijebu“

Za samo četiri dana u Kairu održat će se ždrijeb skupina SP-a, a isplanirane su mjere i za to: „Maksimalno 200 osoba moći će prisustvovati svečanosti te će biti podijeljeni u skupine na javne osobe, pozvane goste te novinare, a svaka skupina u dvoranu će ući na poseban ulaz kako bi se zadovoljile mjere socijalne distance. Pobrinut ćemo se da svaka osoba ima masku na licu, osim one osobe koja će govoriti na pozornici“.

Svjetsko prvenstvo u Egiptu održat će se od 13. do 31. siječnja, a ždrijeb skupina, koji je na rasporedu u subotu, očekujemo s nestrpljenjem zbog hrvatske reprezentacije koja je smještena u prvom bubnju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *