Poznat raspored olimpijskih kvalifikacija za rukometaše

Nakon završetka Europskog i Afričkog prvenstva poznati su svi sudionici, odnosno sva tri domaćina olimpijskih kvalifikacija za Tokyo. Svi turniri igraju se od 17. do 19. travnja 2020. godine.

Kao što je poznato, Hrvatska se nalazi u skupini s Francuskom koja je domaćin jedne kvalifikacijske skupine, najugodnijim iznenađenjem Europskog prvenstva Portugalom i drugoplasiranom reprezentacijom s prvenstva Afrike, Tunisom. Igra se klasičnim turnirskim sistemom, svako sa svakim, a dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine idu na Olimpijske igre u Tokyo koje se održavaju od 24.07. do 09.08.2020. godine.

Igrat će se u Parizu, odnosno dvorani AccorsHotel Areni (nekada poznatijoj kao Bercy) a raspored za Hrvatsku iznimno je težak. Naime, u prva dva dana igra se s nominalno najtežim suparnicima, pa tek onda s nešto „lakšim“ Tunisom.

EVO RASPOREDA:

  1. travnja 2020: FRANCUSKA – HRVATSKA
  2. travnja 2020: HRVATSKA– PORTUGAL
  3. travnja 2020: HRVATSKA– TUNIS

Točna satnica turnira biti će poznata nakon dogovora između IHF-a, domaćina i vlasnika televizijskih prava.

Domaćini dva preostala turnira su Norveška (Trondheim) u čijoj skupini igraju još Brazil, Čile i Južna Koreja, odnosno Njemačka (Berlin) gdje će uz domaćina nastupati Švedska, Slovenija i Alžir.

Izvor: HRS

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *