Pred prvo kolo SEHA Gazprom lige pred vratima

Foto: Nexe

Nakon što su u zadnjih mjesec dana odigrali veliki broj pripremno-prijateljskih utakmica te prije nekoliko dana bili i sudionici Kanjiža kupa, kojeg su ove godine i osvojili, već 2.09. u Novom Sadu Nexe igra 1. kolo SEHA Gazprom lige protiv Vojvodine. O ljetnom odmoru možemo imati samo lijepa sjećanja, jer upravo ovom utakmicom u Novom Sadu započinje i službeni dio 2019./20. sezone, te su pravi ispiti tek pred rukometašima iz Našica.

Za one koji još nisu upoznati s novim rasporedom u SEHA Gazprom ligi, moramo reći kako se od ove godine SEHA igra u dvije skupine, Skupina A i Skupina B.

RK Nexe se nalazi u skupini A, a uz njih su tu još Vardar, Tatran Prešov, Vojvodina, Motor Zaporozhye i Beijing University.

Skupinu B čine PPD Zagreb, Meshkov Brest, Eurofarm Rabotnik, Metaloplastika, Telekom Veszprem i Spartak Moscow.

Uvođenje ovakvog načina natjecanja u SEHA ligi sigurno će donijeti mnoge zanimljivosti, ali će zahtijevati i veliku koncentraciju u cijeloj sezoni. Mogući kiks, točnije izgubljeni bodovi mogu biti vrlo nezgodni u kasnijem dijelu igranja. Zbog svega toga, veseli nas činjenica kako je RK Nexe u ovu godinu ušao vrlo ozbiljno, s velikim očekivanjima, i to ne samo u SEHA ligi već i u EHF kupu, pa i u Ligi za prvaka Hrvatske te ostalim natjecanjima.

Mnogi zaljubljenici u rukomet, a pogotovo navijači Gromova već sada govore kako je ovo jedna od najjačih postava RK Nexe, a uvjereni smo kako će se to vrlo brzo i pokazati na terenima diljem Europe. U redove Gromova uz staru postavu, došlo je i nekoliko novih vrlo kvalitetnih igrača, koji će sva ova nadanja o dobrim rezultatima sigurno i pojačati. Zadnji su se priključili ekipi RK Nexe mladi Gianfranco Pribetić i Fran Mileta koje zbog dosadašnjih obveza s reprezentacijom nismo još imali prilike gledati uz preostale Gromove.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *