Rukometna Liga prvaka dobiva nogometni raspored

Foto: Facebook EHF Champions League

Krovna europska rukometna organizacija, EHF, donijela je odluku da će se nova sezona rukometne Lige prvaka igrati u „nogometnom“ terminu, odnosno, srijedom i četvrtkom, umjesto dosadašnjih uobičajenih termina subotom i nedjeljom. Naravno, radi se o triku EHF-a koji se nada da bi utakmice sredinom tjedna donijele veću gledanost od utakmica vikendom zbog dvoboja nogometne Lige prvaka i Europske lige.

Otvaranje s Kielom 17. rujna u 20:45

Objavljena je satnica prvog kola nove sezone Lige prvaka. Ono što je nama najzanimljivije je to da će hrvatski prvak, PPD Zagreb, sezonu otvoriti s jednim od favorita natjecanja, moćnim njemačkim Kielom za kojeg igra Domagoj Duvnjak. Susret će se odigrati u zagrebačkoj Areni u četvrtak, 17. rujna, s početkom u 20:45. Podsjetimo, sa Zagrebom su još u skupini španjolska Barcelona, mađarski Veszprem, danski Aalborg, francuski Nantes, ukrajinski Motor Zaporožje i slovenski predstavnik Celje. O jačini skupine dovoljno govori podatak da su unutra čak tri sudionika završnog Final Foura sezone 2019./20. Unatoč tome, Zagreb bi se kvalitetnim igrama mogao boriti za četvrto mjesto jer su ostali protivnici po mjeri hrvatskog prvaka.

U novu sezonu s novim sponzorom

EHF će uskoro objaviti ime novog glavnog sponzora najjačeg europskog klupskog natjecanja u rukometu koji će zamijeniti dosadašnjeg sponzora, Velux, dansku tvrtku koja je specijalizirana za izradu krovnih prozora. Uz vijest o novom sponzoru, također će stići iz EHF-a i vijest o tome hoće li se početak europske sezone igrati s gledateljima na tribinama ili bez njih. Čini se kako je izglednija ova druga opcija.

Foto: Facebook EHF Champions League

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *