Rukometni turnir na Olimpijskim igrama 2024. održat će se na centralnom terenu Roland Garrosa?

Ovih je dana najpoznatiji francuski sportski list L’Equipe objavio zanimljivu vijest koja se dotiče Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine. Naime, ozbiljno se razmišlja o tome da se rukometni turnir, na kojemu se nadamo vidjeti i hrvatsku reprezentaciju (ima još vremena dotad!), iz pariških dvorana prebaci na teren Philippe Chatrier, odnosno, u središte Roland Garrosa.

Ušteda od 400 milijuna eura

Zanimljiv bi to bio poduhvat, no zašto se teži igranju rukometa na teniskom stadionu? Naime, organizacijski odbor pariških Igara 2024. razmišlja o smanjenju proračuna te maksimalnom uštedom zbog financijskih nedaća koje je uzrokovala pandemija koronavirusa. Budžet organizacijskog odbora je četiri milijarde eura, a predviđena je ušteda od oko 400 milijuna eura. Njihova glavna zadaća trenutno je smanjenje broja sportskih borilišta kako bi se uštedilo na izgradnji infrastrukture. Ideja je prebaciti i muški i ženski rukometni turnir na renovirani teren Philippe Chatrier, dom prestižnog Roland Garrosa.

Teniski turnir bi se prebacio na teren Suzanne Lenglet

Prošle godine dovršena je izgradnja novog centralnog terena koji se nalazi na mjestu staroga te nosi isto ime. Ono što se organizatorima Igara sviđa te, upravo, zbog toga žele tamo premjestiti rukometne turnire je – krov. Prekrasan krov dodan je na teren Philippe Chatrier te je kapacitet stadiona proširen za 700 sjedećih mjesta (15 300). Teniske sladokusce moglo bi zanimati gdje će onda biti odigran teniski olimpijski turnir. Jednostavan je odgovor. Tenisačice i tenisači bit će premješteni na pomoćni teren, teren Suzanne Lenglet. U svakom slučaju, zanimljivo bi bilo gledati hrvatske rukometaše, a možda i rukometašice, kako zabijaju na centralnom terenu Roland Garrosa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *