Ovakvom će loptom hrvatski rukometaši pucati na medalju u Egiptu

Foto: Twitter IHF

Od 2015. godine tvrtka Molten je dobavljač lopti IHF-u za svjetska rukometna prvenstva. Dakle, od Svjetskog prvenstva u Kataru igra se s njihovim loptama, a nema niti razloga da bude drugačije jer rukometaši nemaju prigovora na Molten-lopte. Još je ostalo malo više od četiri mjeseca do početka novog Svjetskog prvenstva u Egiptu, a IHF je javnosti predstavio izgled lopte kojom će se igrati u egipatskim dvoranama. Zove se – NUEVA X5000 Egypt 2021 Edition.

Hijeroglifi i boje egipatske zastave

Inače, loptom NUEVA X5000 igraju se IHF natjecanja, samo što je ovo nadograđena varijanta lopte te, stoga, posebno dizajnirana. Lopta sadrži posebne linije u bojama egipatske zastave, a ono što odmah upada u oči su hijeroglifi koji simboliziraju bogatu egipatsku faraonsku povijest koja ljude povezuje s tradicijom ove sjevernoafričke zemlje. NUEVA X5000 sadrži posebne materijale koji pomažu kontroli lopte, s konstrukcijom od pjenaste ploče koja daje mekši osjećaj, dopuštajući bolji i kvalitetniji zahvat lopte. Od narednog mjeseca ova lopta naći će se u specijaliziranim dućanima.

Bez medalje s Moltenovim loptama

Prva Moltenova lopta koja se koristila na svjetskim prvenstvima bila je X5000 Qatar 2015 Edition, a tu loptu naši rukometaši neće pamtiti po najboljemu jer su s njom osvojili šesto mjesto. Zanimljivo je to da otkad se igra s loptama tvrtke Molten, naša reprezentacija nije osvojila medalju na SP-ima, a nadajmo se da će se to „prokletstvo“ prekinuti u Egiptu početkom iduće godine. Moramo podsjetiti kako je ždrijeb skupina SP-a u Egiptu na rasporedu za samo tri dana.

Foto: Facebook IHF

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *