Sada kreće ono pravo: Vardar – Nexe (20:15 h)

Konačno je stigao i taj dan. Na red su stigle natjecateljske utakmice koje izazivaju puno veću dozu uzbuđenja nego pripremne. Upravo je pripremno razdoblje poslužilo treneru Hrvoju Horvatu da uigra svoju momčad za ono što slijedi – uzvratnu utakmicu četvrtfinala SEHA lige protiv makedonskog Vardara. Prva utakmica u Našicama odigrana je prije korona-stanke te je minimalnu pobjedu (30:31) odnio Vardar. Povoljan je to rezultat za Našičane koji u Skopju love Final Four SEHA lige koji će se održati u Zadru početkom rujna.

„Još se trebamo uigrati“

Ono što treba napomenuti je izostanak gledatelja u Jane Sandanski Areni, što, definitivno, ide u korist „Gromovima“. Vardar nije ni približno na onoj razini kad je dvaput „pokorio“ Europu (2017. i 2019.) te je ovo moguća prilika Nexeu da prođe, naizgled, tešku prepreku. Hrvat u redovima Vardara, Ante Gadža, realan je oko slike u svom novom klubu: „Nismo još u komadu i puno je novih igrača, tako da neko vrijeme treba da se to sve uigra. To nije alibi priča nego realnost“.

„Imamo jako veliku šansu“

Kako je Gadža oprezan u davanju izjava, tako je i s druge strane oprezan jedan od najtalentiranijih hrvatskih igrača, Halil Jaganjac. Halil respektira večerašnje protivnike: „Nije slučajno što je Vardar već dugi niz godina u samom vrhu rukometa, u Sjevernoj Makedoniji je on sport broj jedan i ondje rukometaše tretiraju vrhunski. Sami igrači imaju jedan pobjednički mentalitet baš zbog toga što se tamo osjećaju dobrodošlima. Ključni dio igre, ako hoćemo doći do pobjede, bit će nametanje naše igre i tempa. Mislim da nam ide u korist činjenica da se i dalje igra bez navijača i znam da imamo jako veliku šansu plasirati se u Final Four SEHA Gazprom lige“.

Moguć hrvatski sraz u polufinalu

Pobjednik ovog dvoboja u polufinale ići će na PPD Zagreb, a mi se nadamo kako ćemo na početku završnice SEHA lige gledati hrvatski dvoboj. To bi značilo da bismo imali jednog predstavnika u velikom finalu i treću sezonu zaredom. Može li Nexe i drugu sezonu u nizu izboriti FF te izbaciti peterostrukog osvajača SEHA lige na njihovom terenu? Pogledajte večeras od 20:15 sati. Prijenos je na AreniSport 1.

Foto: rknexe.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *