Slovenski prvak prejak za Našičane

Foto: rknexe.hr

Dobar otpor pružio je našički Nexe protiv mnogostrukog slovenskog prvaka i sudionika Lige prvaka, rukometnog kluba Celje. Sitne pogreške „Gromova“, pogotovo u drugom poluvremenu, presudile su u korist Celja, koji je na kraju slavio s rezultatom 28:32. I ova utakmica igrala se u sportskoj dvorani grada Zaprešića.

Umor isplivao na površinu

Ovo je bila treća utakmica u tri dana za rukometaše Nexea te drugi poraz nakon onog od Zagreba otprije dva dana. Zbog jakog i napornog ritma svakodnevnog igranja, pred kraj utakmice sa Slovencima osjetio se znatan pad u energiji, koju su Našičani posjedovali u velikim količinama u prethodnim utakmicama. To pokazuje i broj primljenih golova, koji je daleko iznad prosjeka od 23 pogotka po utakmici, koliko su primali do ovog dvoboja.

Čak 18 primljenih golova u drugom dijelu

Zbog ponovne visoke vlage i teških uvjeta nije bilo lako igrati, ali i jedni i drugi odigrali su jednu efikasnu utakmicu. Prvo poluvrijeme bilo je iznimno napeto te Našičani na odmor odlaze sa samo jednim pogotkom zaostatka (13:14). U drugih 30 minuta, igrači Hrvoja Horvata radili su brojne pogreške, pogotovo u napadu, a u obrani nisu uspjeli zadržati kompaktnost. U drugom poluvremenu primili su čak 18 golova te je konačan rezultat iznosio: Nexe 28, Celje 32.

„Trebaju nam ovakvi dvoboji“

Glavni trener Nexea, Hrvoje Horvat, imao je razumijevanja za poraz od sudionika Lige prvaka: „Umor je napravio svoje, a krenule su i blage povrede – tako smo nakratko ostali bez Janka Kevića i Tomija Vozaba tako da nam se i igrački kadar malo smanjio, ali, srećom nemamo ozbiljnijih povreda. Izuzetno teška utakmica je iza nas, Celje je jedna izuzetno jaka ekipa, jedna od onih koji te čine boljim i sigurno je da nam trebaju ovakvi dvoboji. Ova mini turneja nam je pokazala na čemu trebamo još poraditi, a fokus u igri nam je i dalje usmjeren na obranu gdje još ima dosta mjesta za poboljšanje“.

Sada predstoji odmor od utakmica nekoliko dana, a onda u utorak slijedi gostovanje u mađarskom Csurgoiju i dvoboj protiv istoimenog protivnika. Susret je na rasporedu u 18:15 h.

Foto: rknexe.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *