Sulić ipak nastavlja karijeru, Červar vjeruje u Vorija

Foto: Wikimedia Commons / Steindy / Kuebi / HRS

U rukometnom svijetu pomalo je zavladalo zatišje pa tako nema nekih većih i senzacionalnijih vijesti. Ipak, naša igračka legenda Renato Sulić odlučio nas je razveseliti svojom novom odlukom.

Također, Lino Červar je progovorio o Igoru Voriju i njegovoj novoj ulozi u Zagrebu te je dao svoje stručno mišljenje što očekuje od njega i vjeruje li da će Vori biti uspješan u svojoj novoj poziciji.

Renato Sulić novi je igrač Zameta

Iako smo svi već uzeli zdravo za gotovo da će se Renato Sulić povući iz igračkog rukometnog svijeta, a o tome je i sam pričao nekoliko puta, iznenadio je sve ljubitelje sporta svojom novodonesenom odlukom. Naime, proslavljeni hrvatski pivot odlučio je potpisati ugovor sa Zametom iz Rijeke i tako će odigrati najmanje jednu sezonu za taj slavni hrvatski klub.

Renato je tako objasnio da se klubu priključuje iz dva glavna razloga. Jedan je iz ljubavi prema sportu od kojeg se očito poprilično teško odvojiti, a drugi je kako bi pomogao svom bivšem klubu. Kaže kako ga potencijal i atmosfera u klubu jako podsjećaju na onu koje je osjećao i prije 20-ak godina kada je počinjao svoju veličanstvenu karijeru.

Izjavio je i da se osjeća odlično te da je fizički spreman odigrati još sezonu ili dvije kao igrač koji je u ekipi kako bi uglavnom pomogao mladim igračima oko sebe da napreduju. Ipak, svjestan je da nije na razini na kojoj je prije bio i svjesno prihvaća ulogu svojevrsnog mentora u ekipi.

Zanimljivo je da će Suliću u Zametu trener biti njegov bivši suigrač iz reprezentacije, Valter Matošević, što vjerojatno znači kako će se Renato brzo uklopiti u momčad u kojoj je, kako sam kaže, već uočio potencijal u nekim od igrača.

Lino Červar vjeruje u Igora Vorija

Lino Červar smatra da Vori ima veliku šansu na klupi PPD Zagreba, a da vjeruje u njega jasno pokazuje i činjenica da je Vori bio u njegovom stručnom stožeru u reprezentaciji početkom godine.

Červar je prije svega ponosan da je velik broj njegovih bivših igrača među kojima su velikani kao Balić, Metličić, Šola, Dominiković, Špoljarić, Tonči Valčić, a uskoro i Lacković, krenuo njegovim stopama i upustio se u trenerske vode. Uvjeren je kako će postati odlični treneri jer zna kako gledaju na sport i kakve ideje imaju.

Za Vorija kaže kako njegova šansa leži u tome što je prošao puno velikih klubova i stekao puno trenerskog znanja jer su ga trenirali neki od najboljih na svijetu. Kao ključ napretka PPD Zagreba vidi opciju dovođenja što više hrvatskih igrača i mladih talenata koje država nudi. Budući da je Zagreb najveći i daleko najuspješniji hrvatski rukometni klub koji čitavu svoju povijest stvara velike igrače, kako za klub tako i za reprezentaciju, mišljenja je da je sasvim u redu žrtvovati sezonu ili dvije kako bi ekipa napredovala u konačnici.

Podsjetimo, Zagreb je izborio nastup u Ligi prvaka iduće godine i nalazi se u skupini s  Barcelonom, Veszpremom, Kielom, Aalborgom, Nantesom, Motorom i Celjem pa je tako pred Vorijem velik izazov koji će pokazati trenutno stanje u klubu kada neka od najvećih imena rukometnog svijeta dođu u naš glavni grad.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *