Tko je novi trener Zagreba, tko mijenja klub i vijesti iz reprezentacije

Foto: Wikimedia Commons/ Kuebi/Wenflou/EHF

Rukometni svijet i dalje ne miruje iako se utakmice ne igraju već gotovo tri mjeseca. Donosimo vam neke od najnovijih vijesti koje su se pojavile u medijima zadnjih dana.

Igor Vori novi trener Zagreba

Nakon raznih nagađanja i špekulacija i tome tko bi mogao naslijediti Veselina Vujovića na klupi PPD Zagreba, službeno su iz kluba potvrdili da će to biti Igor Vori. Podsjetimo, Vori je početkom godine bio pomoćnik Line Červara na Europskom prvenstvu na kojem je Hrvatska osvojila odličnu srebrnu medalju. U igračku mirovinu otišao je prije dvije godine, a očito je da vrijeme uopće nije štedio te se upustio u nove izazove. Iako se radi o uzbudljivom angažmanu kako za Vorija, tako i za klub, treba vidjeti kako će se novi trener postaviti i hoće li implementirati nešto novo i korisno što dosad nismo mogli vidjeti od prethodnih trenera. O svom novom poslu, Vori je kratko prokomentirao:

“Iznimno sam ponosan i sretan zbog ukazanog povjerenja. Ovo mi je velika čast i izazov. Sigurno da neće biti lagano, kao niti jedan drugi posao što nije lagan tako nije lagan ni trenerski, pogotovo ne na početku. No, ja sam spreman za izazove koji su ispred mene. Ali, sve je to u sportskom duhu.”

Zlatko Horvat nakon 25 godina napušta PPD Zagreb

Vijest koja je pomalo šokirala rukometni svijet je da će Zlatko Horvat, nakon što je u Zagrebu proveo ukupno 25 godina, napustiti taj klub. Legenda ovog kluba taj status legende je i više nego zaslužila budući da u životu nije nastupala za neki drugi klub. Od iduće sezone tako će Horvat nositi dres makedonskog Metalurga. Glavni razlog za ovu odluku, kako sam kaže, bio je veliki nedostatak motivacije koji u Zagrebu osjeća već neko duže vrijeme, a budući da je već napunio 35 godina, logično je da se pred kraj karijere želi okušati u nekoj drugoj sredini.

Alilović ostaje, a Blažević napušta Szeged

Legendarni hrvatski vratar Mirko Alilović produžio je ugovor s Pick Szegedom do 2023. godine. Iako se nagađalo gdje bi mogao nastaviti karijeru, Mirko je odlučio potpisati novi ugovor s istim klubom i razočarao čelnike, ponajviše Eurofarma koji su računali da bi ga mogli dovesti. 34-godišnjak je izjavio kako se osjeća odlično tu gdje je, a isto misli i njegova obitelj. Za razliku od Mirka, povremeni hrvatski reprezentativac Alen Blažević napušta taj klub i seli u Rumunjsku. Tamo će nastupati za Dobrogeu Sud. Našičanin, koji je postao izuzetno kvalitetan obrambeni igrač zadnjih godina, potpisao je ugovor na tri godine i ovaj transfer mogao bi mu pružiti više igračkih minuta i donijeti puno dobroga u karijeri.

Objavljen raspored za EURO Cup

Novo natjecanje EHF-a, EURO Cup, na kojem nastupaju ekipe koje će biti domaćini Europskog prvenstva i reprezentacije koje ne moraju igrati kvalifikacije za to natjecanje, vidjet će i Hrvatsku. Slovačka, Španjolska i Mađarska tako će biti protivnici Hrvatske, a raspored igranja utakmica je morao je biti malo promijenjen zbog prilagodbe drugim natjecanjima koja također moraju biti odrađena. Naravno, glavni uzrok tomu bila je pandemija korona virusa. Raspored igranja utakmica za EURO Cup stoga je sljedeći:

1. KOLO: 04./05.11. 2020. SLOVAČKA- HRVATSKA
2. KOLO: 07./08.11.2020. HRVATSKA – MAĐARSKA
3. KOLO: 10./11.03.2021. ŠPANJOLSKA- HRVATSKA
4. KOLO: 13./14.03.2021 HRVATSKA – ŠPANJOLSKA
5. KOLO: 28./29.04.2021. HRVATSKA – SLOVAČKA
6. KOLO: 01./02.05.2021 MAĐARSKA – HRVATSKA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *