ZAPOČELA 1. HRL ZA ŽENE! Odlično odrađeni „trening“ uoči subotnjeg sraza s Borussijom: Podravka – Murvica 36:13 (17:4)

Foto: Ivan Brkić / RK Podravka Vegeta; Montaža: HR Rukomet

S obzirom na važan dvoboj trećeg kola Lige prvakinja protiv njemačke Borussije nadolazećeg vikenda, rukometašice Podravke Vegete ranije su krenule u prvenstvo. Prvi protivnik bila je Murvica iz Crikvenice, posljednje plasirana ekipa prošlosezonske 1. HRL. Očekivala se iznimno uvjerljiva pobjeda Podravkašica te su, naposljetku, ispunile očekivanja slavljem od 23 pogotka razlike.

Gostujuće igračice uspjele parirati jedino u zadnjih deset minuta

Nakon polovice prvoga poluvremena semafor je pokazivao osjetniju prednost za domaće djevojke, +8 (10:2). U narednih 15 minuta, napadački segment malo je posustao, dok je obrana Zlatka Saračevića i dalje bila na visokoj razini. Na predah se otišlo s uvjerljivih +13 (17:4). Istim ritmom nastavilo se i nakon drugog izlaska rukometašica na parket SD Gimnazije Fran Galović. Deset minuta uoči završetka stiglo se do rekordnih +21 (30:9), a gostujuće igračice najviše su mogle parirati u posljednjih deset minuta. To su razdoblje izgubile sa samo 4:6. Na kraju, očekivana pobjeda Podravke 36:13.

Foto: Ivan Brkić / RK Podravka Vegeta

„Obrana je odrađena kako treba“

Ovo je bila izvrsna prilika Zlatku Saračeviću na uvježbavanju obrambenih elemenata igre: „Bilo je korektno, mi smo danas imali zadatak vježbati obranu, to je bio prioritet, cure su odradile to kako treba. Neke su dobile minutažu koju nemaju kroz Ligu prvakinja i to su iskoristile. Idemo dalje, čeka nas Liga prvakinja u subotu.“

Odlična partija 17-godišnje Zrnić

Bila je ovo sjajna prilika za mlade rukometašice da se pokažu treneru Saračeviću, a neke od njih odigrale su na visokoj razini. Istaknule su se 20-godišnja Lea Franušić sa šest pogodaka, a isto toliko je zabila i 17-godišnje desno krilo, juniorka Bruna Zrnić. Na vratima su Antonia Tucaković i Magdalena Ećimović obranile ukupno 20 udaraca. Kod djevojaka iz Crikvenice treba izdvojiti Silviju Masnić sa četiri pogotka.

Foto: Ivan Brkić / RK Podravka Vegeta

Preostali susreti prvoga kola nove sezone 1. HRL za žene odigrat će se u subotu.

Rezultati i raspored prvoga kola 1. HRL za žene

Podravka Vegeta – Murvica 36:13 (Franušić, Zrnić 6 / Masnić 4)

Lokomotiva – Sesvete (subota)

Bjelovar – Dalmatinka Ploče (subota)

Zrinski – Osijek Croatia (subota)

Umag – Koka Varaždin (subota)

Sinj – Virovitica (subota)

Dugo Selo – Split (subota)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *