Završilo pripremno razdoblje za rukometaše Nexea

Foto: rknexe.hr

Porazom od jake mađarske momčadi, Pick Szegeda, završio je niz pripremnih utakmica rukometaša Nexea uoči početka nove sezone, odnosno, nastavka prošle. Naravno, svima je dobro poznato kako Našičane u subotu očekuje važan uzvratni dvoboj četvrtfinala SEHA lige protiv makedonskog Vardara u Skopju. Nije to onaj jaki Vardar tako da nema razloga za strah uoči polaska, a i pozitivna činjenica je ta da se lovi zaostatak od samo jednog pogotka. U Našicama je završilo 30:31.

Dva kiksa

Je li ovo pripremno razdoblje bilo uspješno ili ne? To će najbolje prosuditi trener „Gromova“, Hrvoje Horvat, no mi možemo donijeti svoj sud. Nexe je, rekli bismo, pobijedio momčadi koje je trebao pobijediti (Gorenje, Spačvu i Maribor), no ne smije se pobjeći od činjenice da su se dogodila dva kiksa, porazi od Trebnja i Csurgoija. Poraz od slovenske momčadi koju vodi Uroš Zorman manje boli, pogotovo kad se uzme u obzir koliko su namučili Zagrebaše (+1 za momčad Igora Vorija).

Jaganjac briljirao protiv Szegeda

U pripremnim utakmicama rezultat je uvijek u drugom planu, a najvažnije je uigravati momčad za natjecateljske dvoboje. To je i bila primarna zadaća trenera Horvata koji, sigurno, nije zadovoljan rezultatima, no igrom nekih pojedinaca može biti. Čekao se Halil Jaganjac, za kojega svi znaju kakav je talent i dočekali smo ga. Što se kraj priprema bližio, pokazivao je sve bolje igre, a u posljednjem srazu s Pick Szegedom utrpao je čak devet komada. Od njega se očekuje da bude jedan od najraspoloženijih u skorašnjoj utakmici u Skopju. Osim Jaganjca, valja izdvojiti i neke konstantne igrače, poput Giannija Pribetića, Frana Milete, Marka Buvinića pa i novog „Groma“, Matea Rodina. Nekih igrača nije bilo zbog ozljeda, poput Janka Kevića i Tonija Vozaba, ali, sigurni smo kako će Horvat na početku sezone sve najvažnije igrače imati na raspolaganju te da će Nexe moći zagorčati život svima u SEHA ligi.

Sve pripremne utakmice Nexea

31.07. NEXE – Gorenje 25:23

06.08. NEXE – Spačva 33:22

12.08. Zagreb – NEXE 30:24

13.08. NEXE – Maribor 27:17

14.08. NEXE – Celje 28:32

18.08. Csurgoi – NEXE 28:22

19.08. NEXE – Trebnje 28:33

21.08. Pick Szeged – NEXE 33:28

22.08. Pick Szeged – NEXE 31:24

  • 9 utakmica
  • 3 pobjede
  • 6 poraza
  • gol razlika – 239:249

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *